CAMBRIDGE

 

 

De ce incurajam cursantii sa sustina examenele Cambridge YLE?

Suita de examene YLE (Young Learners English) se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 6-12 ani si se diferentiaza de alte examene prin faptul ca sunt concepute intr-un mod interactiv, practic si prietenos cu copiii. La sfarsitul examenului, copiii nu raman cu impresia ca au fost evaluati, ci ca au trecut printr-o experienta distractiva, alaturi de alti copii de varsta lor, in timpul careia au facut activitati interesante si si-au putut folosi cunostintele de limba engleza.

Iata cateva motive pentru care copiii toata lumea sustin examenele Cambridge YLE:

  • Sunt recunoscute si apreciate international

  • Asigura o invatare bazata pe obiective clare si practice

  • Sunt create in jurul ideii de invatare pozitiva (accentul se pune pe ce poate face copilul si nu pe ce nu poate inca)

  • Ofera copiilor motivatie suplimentara si incredere in sine

  • Asigura o evaluare obiectiva, bazata pe criterii precise, pentru cele patru competente de limba (vorbit, scris, ascultat, citit)

  • Nu exista notiunea de trecut/picat; in schimb, copiii primesc un numar de scuturi in concordanta cu abilitatile lor actuale de limba engleza

  • Pregatirea se face pe materiale interesante, colorate, pe gustul copiilor

  • Progresul este garantat de trecerea de la un nivel la urmatorul

  • Reprezinta baza pentru examinarile mai avansate din viitor

 

 

Cele trei examene YLE sunt:

 

  • Pre-A1 Starters – primul nivel din suita YLE. Acesta introduce notiuni elementare de limba engleza scrisa si vorbita.

  • A1 Movers – poate echivala proba de competente lingvistice pentru admiterea în clasa a V-a bilingv/engleza intensiv

  • A2 Flyers – certifica cel mai inalt nivel de limba engleza din categoria examenelor pentru copii

Pentru mai multe detalii, puteti urmari acest video de 2 minute realizat de Cambridge: https://www.youtube.com/watch?v=mSrR57HJIVY&t=8s

DESPRE PROFESOR

Eu sunt Anca, profesor de engleză cu normă întreagă, însetată de cunoaștere, într-o căutare continuă de provocări, posesoare a unei biblioteci care înglobează toate viețile trăite și toate lumile cunoscute prin ochi de citator, pasionată de teatru și de călătorii. 

Predau de 16 ani și tot de atâția mă aflu într-o continuă schimbare, pentru că societatea se schimbă cât ai bate din palme și pentru că îmi doresc să rămân o amintire frumoasă pentru elevii mei”

Sunt născută în ’85 și am prins prea puțin din perioada comunistă. Integrându-mă, mai degrabă, în perioada de tranziție aș putea afirma că am trăit câte puțin din ambele „fețe” ale acestei societăți: atât cea în care orice era porționat, mai ales în Corabia, orașul de unde provin, cât și în cea în care totul este la îndemâna oricui. 


Teste, ghiduri de studiu și sfaturi pentru a ajuta cursanții să-și îmbunătățească abilitățile în domenii precum citirea, scrierea, vorbirea și ascultarea. Scopul este de a oferi o pregătire structurată și direcționată pentru examene, cu materiale practice care reflectă tipurile de întrebări pe care elevii le vor întâlni în timpul examenului real.

Am început prin a preda la liceul în care am învățat după care am decis să plec din România și să îmi încerc norocul peste hotare, mai exact în Madrid. Acolo mi-am început și ascendența în carieră pentru că nu puteam rămâne un funcționar cu diplomă de profesor. Pentru mine, ca expat, a fost o mândrie să îmi pot echivala studiile în străinătate și să fiu acceptată printre ei ca un egal. În 2009, în Spania, limba engleză era un must, apăruseră multe centre de limbi străine, examenele Cambridge erau din ce în ce mai căutate și atunci am făcut cunoștință pentru prima dată cu ceea ce însemna profesionalismul. În 2015, când am revenit în țară eram inarmată cu toate cunoștințele și informațiile sau cel puțin așa credeam la momentul respectiv. Datorită unor oameni extraordinari, care m-au inspirat și care au avut încredere în potențialul meu, am făcut cursuri precum CELTA, CELT-P, am devenit trainer și am început să îmi pregătesc elevii pentru examenele Cambridge.



 

 

Metoda mea nu e doar de predare, ci aduc o întreagă experientă… 
Spun tot timpul că elevii reprezintă o provocare și asta pentru că reușesc să mă scoată din zona de confort, îmi oferă lecții mereu și extrem de multe emoții. Spun mereu că îmi place să le ofer experiențe deoarece călătoria către performanță trebuie percepută ca o experiență frumoasă, nu ca ceva dificil, plin de obstacole. M-am gândit că învățarea limbii engleze trebuie să fie ceva ce nu poți uita niciodată, de aceea în timp ce îmi pregătesc lecțiile mă pun în pielea elevilor și îmi creez activități care știu că le vor stimula creativitatea și, în același timp, vor evidenția punctele cheie pe care eu vreau să le predau. M-am gândit întotdeauna la învățarea mersului pe bicicletă. Poate părea hilară analogia, însă dacă am sta să îi expunem unui copil părțile componente ale bicicletei, apoi l-am învăța concepte precum echilibrul sau forța, după care l-am pune să dea un examen din noțiunile expuse și eventual să facă și o lucrare de cercetare pe acea temă, cu siguranță ar spune că nu-și dorește să meargă cu bicicleta niciodată. Cam același lucru se întâmplă și în procesul de predare-învătare – cu cât aducem în față mai multă teorie, cu atât mai greu va fi acest proces. De aceea, ca dascăl este necesar să ne privim lecțiile prin ochii elevilor, nu prin prisma ambițiilor noastre. Interacțiunea, jocul, stimularea creativității și a gândirii libere, încurajarea lucrului în echipă și exprimarea fără bariere în fața celorlalți sunt ingredientele mele cheie în această aventură numită „predare”.

Phone icon
0733433583
WhatsApp icon
0733433583